Passiv inkomst med ljudböcker

För ett par dagar sedan fick jag detta meddelandet på Instagram.
 

Du som har läst min bok E-Royalties vet att strategin för att tjäna passiv inkomst på Amazonutgivning är att paketera boken på ett kommersiellt attraktivt sätt och därefter träna Amazons säljpersonal att sälja boken åt dig.

Går det att nå 10 000 kronor månaden med den strategin? Absolut!

Men det finns ytterligare en strategi som kan kicka igång den passiva effekten av bokförsäljningen på alla cylindrar. En strategi som jag inte skriver om så ofta, nämligen den om att ge ut dina egna ljudböcker.

Plattformen där ljudböckerna säljs (Audible) är inte i närheten lika avancerad som Amazons e-boks/pocketboks-plattform. All försäljningen på Audible sker i princip helt passivt, sett till att det inte finns några inbyggda annonseringsverktyg.

Som du kan se på bilden här nedanför passerade mina ljudböcker nyligen 14 000 sålda ex, och marknadsföringsmässigt har jag knappt lagt någon tid på dem alls. Sett ur ett passiv inkomst-perspektiv är ljudböcker extra fördelaktigt, mycket tack vara två saker.   
 

Två anledningar till varför ljudböcker är fördelaktigt för att tjäna passiv inkomst 

 1. Utbudet av ljudböcker är fortfarande litet. 
  På Audible finns det bara ett par hundra tusen ljudböcker jämfört med de 10+ miljoner e-böcker och pocketböcker som finns på Amazon.

  Du kan själv se hur utbudet skiljer sig inom din nisch genom att söka på Audible och Amazon. Som exempel kan jag nämna att en sökning på “social media marketing” på Audible gav 872 träffar, medan samma sökning på Amazon gav 30 000 träffar.

  Att ljudboksutbudet inom vissa nischer är 30 gånger mindre än utbudet för e-boköcker/pocketböcker gör att det är relativ enkelt att få ljudböckerna att sälja.  
   
 2. Bra royalties per lyssning 
  Audible prissätter ljudböckerna efter hur långa de är. En bok mellan 1-3 timmar säljs för $7. En bok mellan 3-5 timmar för $14.99 och en bok mellan 5-10 timmar för $19.99. Som egenutgivare får du 25% royalties för varje sålt ex.

  Som egenutgivare av ljudböcker försöker jag alltid att få mina böcker över tre eller fem timmar. Ett exempel på detta är när jag nyligen gjorde Amazon Income till en ljudbok. Efter att inläsaren hade läst in hela boken var den bara 4 timmar och 30 minuter. Det jag gjorde då var att lägga in 32 minuter bonusmaterial, vilket gjorde att boken blev 5 timmar och 2 minuter och nu säljs den för $19.99 där jag får $5 per lyssning.

Om du är seriös med att försöka tjäna passiv inkomst på Amazonutgivning, då är första steget att sälja e-böcker och pocketböcker på det sättet jag skriver om i E-Roylaties, men därefter tycker jag att du ska försöka komma igång med ljudböcker så snabbt du kan. Se bara till att du läser på om Audibles regler noga då det finns viktiga parametrar att ta hänsyn till för att få publicera ljudböcker där. Detta var även det rådet jag gav till han som skrev till mig på Instagram. 

Ditt nästa steg för att tjäna passiv inkomst på Amazonutgivning:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: