Passiv inkomst med Amazonutgivning, två saker att ha koll på

Tänk dig att du sitter och äter lunch på ditt favoritcafé. Du slöscrollar lite på telefonen och loggar in på ditt Amazonkonto. Där ser du att du har fått in 300 kronor i passiv inkomst under dagen och tänker högt för dig själv “nice, gratis lunch!”.

Exakt så var det för mig häromdagen. Men om jag ska tro ordspråket “there ain’t no such thing as a free lunch” var den där 160 kronors-lunchen såklart inte gratis, även om det lätt kan kännas så när den betalas med passiv inkomst från mina böcker.

Att Amazonutgivning kan generera passiv inkomst är det ingen tvekan om, men för att lyckas med det är det framförallt två saker som spelar roll. 

I detta inlägget skriver jag om de två viktigaste sakerna du kan fokusera på för att just dina böcker ska kunna generera passiv inkomst till dig. I slutet av inlägget kommer jag även länka till gratis info-samtal för dig som är intresserad av att gå mitt coachingprogram.

1) Ställ upp alla bokens “ankor” i en prydlig linje

Har du sett en ankfamilj passera över gatan någon gång? Då vet du att mamman går först, tätt följd av ankungarna som kommer efter i ett prydligt led, där alla i flocken rör sig som en sammanhängande enhet, alla åt samma håll. “Put all your ducks in a row” säger man på engelska för att just betona vikten av förberedelser och att ha alla delar av ett projekt i ordning för att kunna ro det i hamn, och detsamma gäller inte minst för att kunna sälja sina böcker på Amazon. 

Ett måste för att dina böcker ska kunna generera passiv inkomst till dig är att alla delar av boken är i sin ordning och pekar åt samma håll. Det innebär att titeln, omslaget, beskrivningen, texten som syns i “look inside” och alla andra delar av boken som en potentiell läsare kan komma att interagera med måste signalera samma budskap – ett budskap om att boken innehåller lösningen på läsarens problem. 

Lyckas du med att få alla delar av boken i en prydlig linje, likt en ankmamma som har koll på sin flock så att ungarna inte springer bort på vägen, då har du kommit en bra bit på vägen till att dina böcker ska kunna generera passiv inkomst! 

2) Träna Amazons säljpersonal att sälja din bok åt dig

I en av korsningarna inne på centralstationen i Göteborg ligger en Pocketshop-butik. Ibland går jag in dit efter jobbet och tittar bland hyllorna om någon bok fångar mitt intresse, men jag kommer alltid ut tomhänt, då majoriteten av alla deras böcker är mer eller mindre ointressanta för mig.  

Till skillnad från en analog Pocketshop-butik där samma böcker står uppradade på hyllorna oavsett vilken kund som kliver in genom dörrarna är Amazons virtuella bokaffär inte en och samma bokaffär för alla besökare. Varje besökare som surfar runt bland de virtuella bokhyllorna inne på Amazon ser ett för dem helt unikt utbud, där Amazons säljpersonal (algoritmerna) jobbar dag och natt med att hitta rätt böcker för varje unik besökare. 

Som Amazonutgivare kan du träna Amazons säljpersonal att sälja din bok åt dig genom att använda betald annonsering på noga utvalda ställen. Detta gör att säljpersonalen vet vem de ska rekommendera din bok till, och de kan därigenom placera din bok framför ögonen på fler potentiella kunder som faktiskt vill köpa och läsa just din bok.  

Att träna upp Amazons säljpersonal att sälja din bok åt dig är en avgörande nyckel för att böckerna ska kunna generera passiv inkomst till dig under lång tid framöver!

Gratis info-samtal inför 1:1-coaching 

För dig som vill komma igång och tjäna passiv inkomst med Amazonutgivning och vill ha min hjälp att lyckas erbjuder jag 1:1-coaching. 

Resultatet av coachingen är du garanterat kommer att kunna ge ut minst en bok och veta precis hur du ska göra för boken ska generera passiv inkomst till dig under lång tid framöver. 

Du kan boka in ett gratis info-samtal (på Zoom eller över telefon) där du får mer information om upplägget och en känsla för om coachingen är för dig. 

Läs mer om coachingen och boka ett gratis info-samtal här

%d