142 000 kr i royalties första halvåret-22 genom att fokusera på Big Wins 

Ramit Sethi, författare till boken I Will Teach You To Be Rich och host till podcasten med samma namn, pratar mycket om att fokusera på “Big Wins”. Big Wins innebär att fokusera på de stora penseldragen i livet och vara okej med att få dem 85% rätt istället för att slösa massa tid på att försöka få allt 100% rätt och därigenom riskera att bli paralyserad av alla småbeslut som konstant måste tas.

En Big Win kan exempelvis innebära att investera sina pengar i en indexfond och vara okej med att få genomsnittlig avkastning under lång tid, men med minimal tidsinvestering, istället för att lägga flera timmar varje dag på att försöka “slå marknaden”. Ett annat exempel är att följa ett tillräckligt bra träningsprogram tre gånger i veckan som faktiskt hinns med, istället för att försöka hitta det på pappret mest perfekta träningsprogrammet som strikt ska köras fem gånger i veckan, och därför inte blir av. 

Big Wins är i allra högsta grad applicerbart på bokutgivning på Amazon. Många av oss som ger ut böcker vill inte sitta i timmar i varje dag och fila på detaljerna för att få precis allt helt perfekt. Det finns så mycket annat kul att göra! Vi nöjer oss med att tillverka tillräckligt bra böcker i tillräckligt kommersiella nischer och vara okej med att de säljer tillräckligt bra över tid. 

142 000 kr i royalties första halvåret-22

Nu när halva 2022 har gått tycker jag att det är ett bra tillfälle att dela med mig lite av hur Big Win-strategin har fungerat hittills i år. 

Tidsmässigt innebär Big Win-strategin att jag lägger max två timmar i veckan på “förvaltning” av böckerna. Om jag däremot är inne i en period där jag jobbar med att ta fram nya böcker, då kan jag lägga upp till 8-10 timmar i veckan. 

Mina böcker har fram till och med juni sålt 4 075 ex. Annonskostnaden har varit strax över 30 000 kronor. Totala royalties har varit 142 000 kronor, där fördelningen ser ut såhär: 

E-böcker och pocketböcker på Amazon via KDP: 68 000 kronor

Ljudboksroyalties från Audible: 49 500 kronor 

Royalties från Ingramspark, pocketböcker mestadels utanför Amazon: 24 500 kronor 

Årets hittills bästsäljande bok

Min bästsäljande bok hittills i år har varit Instagram Income som har genererat strax över 20 000 kronor i royalties vilket du kan se i bilden nedanför. Det är svårt att sätta fingret exakt på varför den boken har sålt bäst, men jag tror att det har att göra med paketeringen av boken. Till exempel valde jag titeln “Instagram Income” istället för “Instagram Marketing” (som många andra böcker heter) då jag vet att de flesta som marknadsför sig på Instagram egentligen inte vill “marknadsföra sig”, de vill tjäna pengar! Då är det bättre att vara tydlig med att boken faktiskt handlar om det. 

Royalties från Instagram Income under första halvåret-22.

Vill du komma igång och ge ut dina egna böcker på Amazon?

Med hjälp av min bok E-royalties lär du dig hur du tillverkar, publicerar och marknadsför böcker på Amazon som kan generera inkomst till dig varje månad under en lång tid framöver. Innehållet i E-royalties är både anpassat till dig som antingen vill skriva din egen bok och till dig som vill använda dig av spökskrivare. Här nedan kan du se vad boken innehåller: 

Image

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: