Kosing från mitt senaste boksläpp

En fråga jag fick under en coachingsession nyligen var hur lång tid det tar att börja tjäna pengar på Amazonutgivning när man startar från scratch.  

Om “tjäna pengar” är detsamma som att få in sina första dollar kan det gå på några dagar, men om “tjäna pengar” är detsamma som att det rullar in tusentals dollar i månaden tar det naturligtvis lite längre tid.  

För att visa hur mycket jag själv tjänar på att ge ut en bok tänkte jag dela med mig av statistiken från min senaste lansering av min egenskriva bok Instagram Income som jag lanserade för snart två månader sedan.  Förutsättningarna jag har haft att jobba med för just för den här lanseringen har varit: 

  • Amazons kunder kunde förköpa e-boken i två månader innan lanseringsdagen
  • Det är bok två i en serie (d.v.s. det finns möjlighet att göra en seriesida inne på Amazon)
  • Jag har 20 personer på en maillista som är knuten till författarnamnet. 
  • Betald annonsering genom Amazon ads och Bookbub ads. 

Sen boken lanserades har den totalt sålt 285 ex och genererat $900 i royalties. Annonskostnaden har hittills varit cirka $450, men successivt som boken börjar sälja på egen hand utan draghjälp från annonserna kommer jag minska annonskostnaderna.    

Här är en bild på hur försäljningen har gått, där toppen i början av grafen är royalties från alla förköpta e-böcker:  

Image

Personligen är jag nöjd med den här lanseringen även om resultatet är inte på något sätt är exceptionellt bra, jämfört med den potential jag vet finns.   

För att knyta an till frågan om hur lång tid det tar att börja tjäna pengar på Amazonutgivning vill jag med den här statistiken visa att ett rimligt antagande är att det åtminstone tar ett par månader att få igång ett stabilt cashflow på ett par hundra dollar i månaden på en bok, förutsatt att man publicerar och marknadsför boken på rätt sätt.  

Vill du lära dig hur du kan tjäna pengar på Amazonutgivning?  

Då ska du läsa min svenska bok E-royalties som släpps i april 2022!

I E-royalties beskriver jag exakt hur du gör för att tjäna pengar på Amazonutgivning. Den innehåller samma strategier som jag själv har använt mig av för att få fart på försäljningen av Instagram Income. 

Vill du förköpa ett (eller flera) ex av boken redan idag? Självklart då till ett rabatterat pris! 

Förköps-exen är fysiska böcker med hårt omslag och de kostar 249 kronor (inkl. moms och frakt). Ordinarie pris efter att boken har släppts kommer att vara 349 kronor exkl. frakt.

Betala enkelt med Swish till 123 567 75 54 (True Fans Marketing AB) och fyll i ditt namn, din mailadress, din postadress och klicka på “Skicka” nedan, så får du en bok på posten så snart den lanseras!

Mer läsning om Amazonutgivning

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d