På vilket sätt hade Amazonutgivning passat dig?

Under 1700-talet, när slavhandeln pågick som mest i USA, sägs det att slavhandlarna gömde stora delar av sina pengar i sina bibliotek. Sedlarna ska ha varit instoppade i böckerna, undangömda från slavarna som aldrig skulle få för sig att öppna en bok, eftersom de allra flesta av dem kunde varken skriva eller läsa. På samma tema, att gömma pengar i böcker, har författaren Ryan Holiday sagt “they still hide money in books” och refererat till den enorma mängd kunskap som finns gömd i böcker och hur mycket pengar den kunskapen är värd för den som kan omsätta kunskapen i praktiken.

Om du frågar mig finns det även ett tredje sätt där det göms pengar i böcker. Ett sätt som det sällan pratas om men som är tillgängligt för alla och där alla kan få en del av skatten – nämligen de miljontals dollar som Amazon betalar ut i royalties till self publishers varje dag.  

Vad innebär self publishing på Amazon?

Att vara en self publisher på Amazon innebär att du äger rättigheterna till en bok som du publicerar och säljer på den öppna marknaden. Du som rättighetshavare får alla royalties på försäljningen under all framtid. Self publishing, eller Amazonutgivning som jag brukar kalla det, växer för varje år och nu finns det tusentals self publishers som tjänar över $100,000 per år på att sälja böcker på Amazon. Många av de som tjänar stora pengar på detta har inte ens har skrivit sina egna böcker, eller så har de publicerat olika typer av “aktivitetsböcker” som mer eller mindre saknar text.  

Ett av alla sätt att tjäna pengar på nätet  

Första gången jag hörde talas om Amazonutgivning presenterades det som ett utmärkt sätt att bygga upp en passiv onlineinkomst. Böckerna beskrevs då som digitala tillgångar som likt en utdelningsaktie genererade ett löpande cashflow. Tillvägagångssättet var enkelt att förstå, hitta en bokidé som Amazons kunder vill betala för, anlita en spökskrivare som skriver boken mot en engångssumma, publicera boken och tjäna pengar när den säljs. Mina första böcker floppade totalt, men successivt efterhand som jag lärde mig mer, gick det bättre och bättre. Nu genererar mina böcker ett stabilt, passivt cashflow på ca 20 000 kronor i månaden och jag kan med säkerhet säga att Amazonutgivning fungerar på riktigt. 

Sedan jag började med self publishing har jag följt den svenska “tjäna pengar online”-scenen på nära håll. En sak som förvånar mig är hur lite det skrivs om self publishing på Amazon. Jag vet inte varför, men det kan kanske ha att göra med att böcker inte anses vara speciellt “coolt” och trendigt? Eller så har det att göra med att folk drar sig för att skriva själva och inte känner till att det går att använda sig av spökskrivare? 

Goda framtidsutsikter

Boken som produkt har funnits sedan urminnes tider. Jag har svårt att se att vi människor kommer sluta att köpa böcker, även om sättet vi konsumerar dem på kanske blir mer och mer digitalt genom e-böcker och ljudböcker. Det betyder att en bok har möjlighet att sälja och generera royalties i många år framöver, vilket åtminstone jag tycker är “coolt” nog för en passiv onlineinkomst. Och Amazonutgivning har verkligen något för alla. På Amazon finns det tusentals och åter tusentals olika nischer och det går att publicera skönlitterära böcker, faktaböcker, aktivitetsböcker och allt däremellan.

På vilket sätt hade Amazonutgivning passat dig?

Om du har letat efter ett sätt att tjäna pengar på nätet, men inte riktigt hittat rätt sätt än, då kan Amazonutgivning vara något för dig. Även om du egentligen är ointresserad av böcker kan du ändå hålla på med det genom att använda spökskrivare och publicera ett par böcker under ett påhittat pseudonym, precis som jag har gjorde när jag började med detta.

Amazonutgivning kan också passa dig som redan har en fungerade business men vill testa på att använda böcker som en del i din marknadsföring. Då kan du publicera ett par böcker på Amazon och använda dem för att dra trafik och fånga upp nya kunder.

Som du märker finns det mer än ett sätt att dra nytta av möjligheterna med Amazonutgivning. Vilket sätt hade passat dig? Det kan bara du veta. Men för att ta del av alla miljoner dollar i royalties som Amazon betalar ut varje dag krävs en sak – att komma igång med din första bok.  

Hur du kommer igång med Amazonutgivning

Med hjälp av min bok E-royalties lär du dig hur du tillverkar, publicerar och marknadsför böcker som kan generera inkomst till dig varje månad. Boken innehåller mina erfarenheter från hur jag har gjort för att tjäna över $100,000 från mina böcker på Amazon. Innehållet är anpassat både till dig som vill skriva din egen bok och till dig som vill använda dig av spökskrivare.

Här kan du läsa mer om hur boken E-royalites kan hjälpa dig att komma igång med Amazonutgivning

  

5 responses to “På vilket sätt hade Amazonutgivning passat dig?”

 1. Hej
  Är dina böcker på Svenska eller måste dem vara på Engelska för att tjäna mycket pengar? 🙄 😊

  Är det möjligt att lägga till material i boken efter publicering?

  Mvh Anna Opal 🌞

  1. Hej Anna,

   Jag har bara publicerat engelska böcker. För att tjäna mycket pengar på Amazon tror jag att engelska böcker är ett måste.

   Efter att boken har publicerats är det superlätt att lägga till eller ändra innehållet. Det är bara att ladda upp en ny bokfil 🙂

   Mvh
   Christian

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: