Så mycket passiv inkomst genererade mina böcker under 2020

När jag var på gymmet häromdagen överhörde jag en konversation mellan en av gymmets PTs och dennes klient. PTn och klienten pratade om nyårslöften och mål inför det nya året. Helt plötsligt brast klienten ut i ett aggressivt “fuck 2020!”, ryckte tag i ett par par hantlar och började köra intensiva bicepscurls. Jag stod på håll och observerade hur klienten svingade hantlarna upp och ner i väldigt fart, och precis när jag själv skulle greppa tag i ett par hantlar för att köra ett set hantelpress kom jag och tänka på det engelska uttrycket silver lining

Silver lining är en metafor för optimism. Det betyder att det oavsett hur dåligt någonting allting är så för det alltid med sig något gott. 

Visst har 2020 varit ett annorlunda och för många tufft år. Men om jag tittar tillbaka på 2020 och sätter på mig mina optimistiska silver lining-glasögon tycker jag mig till exempel se att många fler har fått upp ögonen för alternativa inkomster. Det verkar som att pandemin har bidragit till ett växande intresse kring att tjäna pengar på nätet och jag har fått många frågor på hur det här med att sälja böcker på Amazon fungerar och hur mycket man faktiskt kan tjäna på det. 

I det här inlägget kan du läsa om vilka möjligheter som finns med online-publicering av böcker och hur mycket passiv inkomst mina böcker genererade under 2020. Om du själv har planer på att försöka starta upp ett sätt att tjäna pengar på internet under 2021 hoppas jag att mitt inlägg kan motivera dig att starta din egna bok-business på Amazon.  

Summering av passiva inkomster 2020

Min Amazon-strategi har alltid varit att publicera böcker inom det som jag kallar för tidlösa nischer. En tidlös nisch är en nisch som ständigt är aktuell. Du kan tänka dig att motsatsen till en tidlös nisch är en trendig nisch. Anledningen till att jag fokuserar på tidlösa nischer är för att jag vill att mina böcker ska kunna sälja i många år framöver och generera ett jämt cash flow utan att jag behöver publicera nya böcker stup i kvarten. Det går självklart att tjäna pengar på att publicera böcker inom trendiga nischer också, men trendiga nischer är mer oförutsägbara och du behöver ständigt hänga med i det allra senaste och publicera nytt för att dina böcker ska fortsätta att sälja. 

På Amazon går det att publicera böcker i olika format. Det finns e-böcker, pocketböcker och ljudböcker. Alla mina böcker finns att köpa som e-bok och pocketbok och de allra flesta finns också att köpa som ljudbok. Det går även att publicera böckerna på andra plattformar än Amazon, som exempelvis plattformen Ingramspark. 

Här ser du en sammanställning av alla mina royalties under 2020:

Royalties från KDP (Kindle Direct Publishing), vilket är e-böcker och pocketböcker som säljs på Amazon: $10,156

Royalties från Ingramspark, vilket är pocketböcker som säljs utanför Amazon: $2,000

Royalties från ljudboksförsäljningen (säljs på en plattform som heter ACX): I bilden syns antal sålda ex. Royalties per sålt ex varierar beroende på hur lång boken är. Totalt motsvarar dessa $8,347 i royalties.   

Totala royalties under 2020: $20,503 

Kommer det gå att tjäna pengar med böcker på Amazon 2021?

I en del onlineforum låter det som att det är för sent att börja sälja böcker på Amazon. En del skriver att det redan finns så många e-böcker på marknaden att det är omöjligt att “bryta igenom bruset” och få fart på sin försäljning. Enligt mig är allt det där bullshit. Det har aldrig varit en bättre tid att börja sälja böcker på Amazon än nu! 

En av sakerna som jag gillar med inkomstsättet att sälja böcker på Amazon, är att det är för alla. Oavsett om du vill tjäna ett par hundra dollar extra i månaden eller om du har ambitioner att bygga upp en business som genererar $100,000 om året i passiv inkomst så fungerar self publishing lika bra. 

Om det här inlägget har gjort dig motiverad att starta din egna bok-business är steg ett i resan mot en lyckad passiv onlineinkomst att ha en bokidé som du vet att Amazons kunder är beredda att betala pengar för. I min gratisguide Bokidésprinten lär du dig hur du jobbar fram en tillräckligt bra bokidé på under en timmes jobb, så att du så snabbt som möjligt kan få ut din första egna bok på marknaden och tjäna dina första royalties. 

Har du några frågor om self publishing på Amazon? Kontakta mig här. 

%d bloggers like this: