Passiv inkomst på Amazon: Två avgörande ingredienser

En passiv inkomst definieras som en inkomst där tid (input) och pengar (output) inte är beroende av varandra. Mer input i tid genererar automatiskt inte mer output i pengar. Det brukar pratas om att inte byta tid mot pengar och att få betalt för nedlagd tid flera gånger om. Att ha en passiv inkomst är för många en dröm, men med rätt mindset och rätt strategi kan drömmen bli verklighet. I den här bloggposten berättar jag lite om mitt mindset och min strategi som jag använder för att skapa en passiva på Amazon.

Passiv inkomst-mindset: Du kan inte göra allt jobb själv

Den världsberömda uppfinnaren och affärsmannen Thomas Edison (1847-1931) hade en filosofi som jag delvis anammat. Edison, med sin kreativa och säljande approach tog vid flera tillfällen åt sig äran för andras uppfinningar. Han var en mästare på det som författaren Robert Grenne bland annat skriver om i The 48 Laws Of Power – get others to do the work, but always take the credit. Edison ska till exempel vid vid ett tillfälle ha sagt att han inte behövde vara bra på matte, han kunde ju alltid anställa en matematiker.

Likt Edison gör jag inte allt jobb själv. Det kan låta konstigt men mitt jobb som self publisher på Amazon är inte att skriva böckerna. Mitt jobb är att äga rättigheterna till böckerna, få dem att sälja och håva in royalties. Jag ser mig själv som en schackspelare där jag har ett antal pjäser till mitt förfogande. Pjäserna illustrerar den hjälp jag tar på vägen för att realisera min strategi.

Passiv inkomst-strategin: Försäkra dig om att boken kommer att sälja

Det första jag gör är bestämma mig för vilken nisch jag ska publicera böcker inom. Jag analyserar bokmarknaden och letar efter en lämplig ingång, gärna en unik vinkling av ett ämne som intresserar mig och som marknaden efterfrågar. När jag har bestämt mig för vilken nisch jag ska attackera fortsätter jag gräva och gör väldigt grundlig research; Vad efterfrågas? Vilka böcker dominerar? Varför? Vad vill kunderna ha? Hur ser försäljningen ut? Hur ser böckernas omdömen ut? osv. Jag letar efter ett mönster och bildar mig en konkret uppfattning om vad kunderna inom nischen efterfrågar.

När jag har en klar bild av vad kunderna vill ha anlitar jag en spökskrivare och tillverkar en ganska kort och förhållandevis “enkel” bok. Boken kommer fungera som ett lockbete. Jag lockar till mig läsare genom att ge bort boken gratis inne på Amazon eller sälja den väldigt billigt. Syftet med lockbetesboken är att jag ska få in feedback från läsarna inom min nisch. Feedbacken jag får från lockbetesboken använder jag sedan som grund till mina längre böcker som jag kommer att sälja för ett högre pris. Med den här strategin har jag eliminerat all gissningslek, bildat mig en tydlig bild av vad läsarna vill ha och samtidigt börjat bygga min publik. Jag vet att jag har en produkt som publiken efterfrågar, vilket gör att jag inte behöver lansera de kommande böckerna i ett vakuum och hoppas på det bästa.

Publicera dina egna böcker på Amazon

För att tjäna pengar på Amazon behöver du ha en bokidé som du vet att Amazons kunder kommer att vilja betala pengar för. I min snabbkurs Bokidésprinten lär du dig hur du kan jobba fram en tillräckligt bra bokidé på under en timmes jobb. Du kan ladda ner Bokidésprinten helt gratis här: Ladda ner Bokidésprinten.

%d